În primăvara lui 2021 Samsung a lansat cele mai noi modele Galaxy A, generaţia 2021. Sesizând ce vrea publicul, A72 şi A52, plus variaţiile lor au lăsat în urma procesoarele Exynos în favoarea unor Snapdragon-uri deja rulate pe multiple telefoane în ultimul an şi care au dovedit deja calitatea lor. Samsung Galaxy A52 5G a îndrăznit chiar să aducă şi stabilizare optică pe camera principală, plus certificare IP67 pentru rezistenţa la apă şi praf. Are şi difuzoare stereo şi două plusuri faţă de S21: încărcător la pachet (păcat ca doar de 7.8w) şi jack audio.
Inaugurează şi refresh rate-ul de 120 Hz pe un panou Super AMOLED în gama Galaxy A şi parcă niciodată nu am avut atât de multe funcţii de Galaxy S împrumutate de un A. Mai inaugurează şi un parteneriat cu Snapchat, cu filtre Fun haioase în interfaţa camerei, avem şi Single Take, ba chiar şi mod Pro Video şi filmare 4K cu camera selfie. Procesorul Snapdragon 750G 5G ne e deja cunoscut de la Xiaomi Mi 10T Lite şi Samsung Galaxy A42, deci ştim ce îi poate pielea bionica (e de bine).
Telefonul costă 2000 de lei, avem versiunea sa albă şi hai să vedem dacă e un urmaş demn de Galaxy A50 şi A51 sau poate ceva mai mult de atât.
Design Samsung Galaxy A52 5G
Mai uşor de apreciat decât Galaxy A50 şi A51
Samsung Galaxy A52 5G continuă moştenirea telefoanelor cu Glasstic din ultimii ani, doar că de această dată oferă un corp din material plastic mat. Are şi un modul de cameră ceva mai apropiat de cel de pe S21, doar că nu înfăşurat în jurul colțului. Telefonul are şi certificare IP67, pentru rezistenţa la apă şi praf, putând fi scufundat în apă până la 1 metru adâncime şi timp de 30 de minute.
Are o talie de 8.4 mm şi greutate de 189 de grame. Soseşte pe 4 nuanţe: Awesome Black, Awesome White, Awesome Violet şi Awesome Blue. Versiunea Violet mi-a atins sensibilităţile, dar nici cea albastră nu e rea deloc. Spatele din plastic nu atrage amprente din fericire şi nici grăsime. E un telefon masiv, dar destul de comod de manevrat. Stă bine la aderenta şi are butoane responsive. Estetii ar putea obiecta la muchiile groase ale ecranului, dar măcar există simetrie.
Mi se pare că e mai plăcut vizual decât A50 şi A51 şi apreciez mult senzaţia atingerii spatelui, un “soft touch” plăcut. Şi rama e din plastic şi telefonul nu mi-a dat deloc senzaţia de fragilitate. Ecranul are protecţie Gorilla Glass 5, iar camera nu iese foarte mult în relief.
Display Samsung Galaxy A52 5G
Îşi face treaba, chiar dacă nu doboară recorduri
Ecranele au fost mereu excelente pe telefoanele Samsung din ultimii ani, fie că vorbim de Galaxy S-uri şi Galaxy A-urile midrange cu preţ peste 1.000 de lei. Galaxy A52 5G are un ecran Super AMOLED de 6.5 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, cu refresh rate de 120 Hz, dar şi cu protecţie Gorilla Glass 5.Are aspect 20:9 şi un orificiu centrat pentru decupajul camerei selfie. Are şi muchii destul de groase, dar măcar sunt simetrice. Pe hârtie ni se promite luminozitate de până la 800 nits, ceea ce nu e rău deloc. Am pornit câteva clipuri de test, mai un trailer de Jumanji sau The Batman, mai un episod Netflix şi ne-am întâlnit cu o paletă largă de culori, luminozitate ridicată şi unghiuri largi de vizualizare. Nu stăm rău nici la contrast, iar ecranul rămâne lizibil în bătaia soarelui.
Negrul e adânc, iar experienţa este imersiva, nu am probleme cu decupajul camerei sau cu “bărbia”. Dacă e să fiu cârcotaş pot doar să regret lipsa de suport HDR. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 444 LUX, cu 22 de LUX sub Galaxy A51 şi şi cu 38 LUX sub Galaxy A50. E un rezultat bunicel totuşi, peste Moto G 5G Plus, Moto G Pro, ba chiar şi iPhone 12 Pro Max şi Nokia 8.3 5G. Setările ecranului includ două profiluri de culoare: Vivid şi Natural.
Avem şi un slider pentru balansul de alb, de la rece la cald, dar şi setări avansate, cu 3 slidere pentru balans de alb: Roşu, Verde, Albastru. Există şi protecţie pentru lumină albastră prin mecanismul Eye Comfort Shield, care se adaptează pe parcursul zilei.
Sursa: mobilisimo.ro